ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Papers per Tothom denuncia que el reallotjament
dels ocupants de les casernes és insuficient
-
S. Pérez - 'El Punt'
Indymedia 13/02/04


La Creu Roja ha acollit a través del pla d'emergència 71 persones

Papers per Tothom, Metges del Món i el portaveu dels ocupants de les casernes, Yerkotoro, van denunciar ahir que el pla d'emergència, coordinat per Creu Roja, per reallotjar els ocupants de les casernes de Sant Andreu és insuficient. «Una pensió durant quinze dies no soluciona el problema de fons», deia Yerkotoro. El desallotjament executat per un centenar de policies dilluns va ser «traumàtic» i «desproporcionat». La Creu Roja havia acollit ahir al migdia 71 persones.

Els antics ocupants de les casernes de Sant Andreu continuaven desorientats ahir. Després de viure un desallotjament multitudinari i de ser reallotjats per la Creu Roja, a pensions, o per l'Ajuntament, a un centre de dia, tornaven ahir al recinte per analitzar què havia passat i recuperar, si encara era possible, algunes de les seves pertinences. La Creu Roja i Metges del Món van mantenir ahir una unitat mòbil a la zona de Sant Andreu per informar les persones sobre el pla d'emergència i la manera d'anar fins al dipòsit, a Sant Joan Despí, on es van portar els béns personals. Per Enrique Mosquera, de Papers per Tothom, un problema semblant es pot tornar a repetir a qualsevol plaça o edifici abandonat de Barcelona perquè no hi ha una política clara d'immigració i, per tant, una solució per als milers de persones que estan sense papers i «mancats de drets». 

Tant Metges del Món com Papers per Tothom van explicar que molts dels ocupants -la majoria immigrants- no voldran anar a pensions ni accediran al pla d'acollida de llarga durada -sis mesos- de Creu Roja. «Tenen diners per pagar una pensió però no per comprar menjar», explicava Isabel Martínez de Metges del Món. Per l'entitat, «no s'ha garantit, en absolut, el mínim necessari perquè visquin cada dia». Yerkotoro hi afegia una altra explicació. Bona part dels immigrants treballen recollint material al carrer. A les pensions -on dormen entre 4 i 8 persones- no hi ha espai per deixar-lo i, per tant, es queden sense ingressos.

71 extracomunitaris
La Creu Roja ha donat suport a 71 persones extracomunitàries, primer a la seu del carrer Joan d'Àustria i després en pensions. El primer dia van reallotjar 65 persones i ahir, fins al migdia, se n'havien sumat sis més. Els voluntaris començaran un torn d'entrevistes per buscar solucions individuals a cada cas.

El coordinador de Metges del Món, Andreu Camps, va anunciar ahir que l'entitat promourà un debat amb el món civil per fer possible la interculturalitat. Les dues entitats, que han estat al costat dels immigrants els darrers mesos, van criticar la posició de l'Ajuntament. En un estudi de Metges del Món es mostra com cal un model de mediació entre els professionals de la primària i els immigrants perquè rebin l'atenció mèdica. El síndrome d'Ulisses va ser un dels problemes detectats al col·lectiu.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici