ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

La piqueta tira la primera nau de les casernes - Jordi Corachàn
El Periódico 11/07/03


• Un grup d'okupes van plantar cara amb música a les màquines

Va ser vist i no vist. En tot just 30 minuts, la nau central de la caserna d'Artilleria de Sant Andreu va quedar gairebé destruïda i el mur perimetral parcialment enrunat.

La piqueta ha començat a actuar amb contundència a les casernes de Sant Andreu. Ahir, l'empresa Control Demeter, que va enderrocar el vell Liceu i l'estadi de Sarrià, va fer entrar dues grans retroexcavadores amb cisalla al recinte. Només l'infortuni d'una avaria mecànica va impedir que culminessin la feina, que continuarà avui.

La destrucció de la nau va comptar amb l'oposició musical d'un grup d'okupes italians i espanyols. El soroll era ensordidor. Els nombrosos agents antiavalots de la Guàrdia Urbana tenien dificultats per comunicar-se amb els seus superiors per ràdio o telèfon mòbil.

La música reggae només va baixar de volum per donar pas a un trompetista enfilat en una teulada. "A aquesta hora aquí es feia el toc per anar a taula", va recordar amb sordina un veterà periodista.

 

DESBORDATS PEL JUDICI
Poc després, amb l'enderrocament gairebé consumat, van arribar els membres de Papers per a Tots i algunes de les persones que s'han erigit en portaveus dels ocupants. Enrique Mosquera, de l'esmentada entitat, reconeixia que estaven desbordats i que havien dedicat el matí a designar advocat als immigrants que es volen oposar al desnonament.

Visiblement molestos, van marxar cap a la regidoria del districte. Mahha Ulqaid, representant del col.lectiu àrab, va assegurar que la reunió amb responsables municipals va ser cordial, però ineficaç, "perquè no es garanteixen papers". Ulqaid va subratllar que lamenten que "l'Administració incomplís el seu compromís d'informar abans".

Precisament, el factor sorpresa, el desplegament policial i el soroll de les màquines formen part de l'estratègia municipal. Fa una setmana hi havia més de 600 ocupants i ahir eren exactament 498, segons el cens elaborat per Papers per a Tots. "¿Quin sentit té comprovar que els sense papers no tenen papers?", es preguntava Mosquera davant la pressió policial d'aquests dies.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici