ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

El portaveu dels ocupants de Sant Andreu, lliure després d'un mes pres - Jordi Corachan
El Periódico 09/09/03


Un total de 31 dies ha durat la detenció de Yerko Toro,
portaveu dels ocupants de les casernes de Sant Andreu, als calabossos policials
(la llei d'estrangeria en permet un màxim de 40).


Un total de 31 dies ha durat la detenció de Yerko Toro,
portaveu dels ocupants de les casernes de Sant Andreu, als calabossos policials (la llei d'estrangeria en permet un màxim de 40).

Ahir a les 11 hores, aquest immigrant xilè va abandonar el soterrani de la comissaria de la Verneda, on ha estat durant aquest temps mentre esperava una possible expulsió. "Ha sigut una detenció política en un lloc infernal, on els detinguts estan indefensos", va declarar una vegada lliure.

Un recurs de la seva advocada, Arlette Pallés, va permetre que el jutge en decretés la llibertat provisional. L'última paraula la té el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que haurà de determinar si Toro té dret a seguir a Espanya. Aquest tràmit contenciós acostuma a durar uns quants anys. En l'actualitat, s'estan dictant les sentències d'assumptes del 2001.

 

La detenció de Toro, el 8 d'agost passat, va causar una gran indignació entre els habitants de les casernes, que van considerar que es tractava d'una estratègia per escapçar el col.lectiu. La mesura policial també va originar les protestes de diverses ONG, sindicats i organitzacions humanitàries.

El TSJC va suspendre cautelarment la detenció l'1 de setembre. Malgrat l'acte, el titular del Jutjat d'Instrucció número 13, Juan Antonio Ramírez Suñer, va prolongar vuit dies més la detenció. El TSJC va enviar al jutge una provisió que, juntament amb el recurs de l'advocada, va permetre la llibertat de Toro.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici