ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Entren excavadores a les casernes de Sant Andreu per ajudar en la neteja - V. R.
AVUI 08/07/03


Els ocupants temen que se'ls vulgui fer marxar

Una excavadora dirigida per tècnics municipals i custodiada per efectius de la Guàrdia Urbana va enderrocar ahir al migdia part d'un dels murs centrals de les casernes de Sant Adreu, amb l'objectiu de rebentar els túnels subterranis que les comuniquen i aprofundir així en el procés de neteja. L'operació d'enderroc es justifica, segons fonts municipals, per la necessitat de fer a fons el procés de desratització iniciat dijous passat.

Amb tot, els treballs de l'excavadora van crear una certa alarma entre els centenars de persones -la majoria immigrants sense papers- que malviuen a les instal·lacions militars, que temen que se'ls vulgui fer fora sense cap altra alternativa. "El que volen és pressionar-nos perquè ens espantem i marxem, però no ho farem", deia Yerko Toro, un dels portaveus del col·lectiu d'habitants de les casernes.

Per contra, els ocupants continuaven ahir fent el cens de persones que habiten les casernes per presentar-lo al jutge, davant del qual han de comparèixer el 21 de juliol en una vista per tractar el desnonament per precarietat.

 

 

Un responsable de l'Agència de Salut Pública, Víctor Penacho, va explicar que els treballs de desratització "han detectat zones inaccessibles, els túnels", on cal intervenir. "Podem fer una neteja externa aparentment completa i no adonar-nos que a sota de les casernes hi ha una bomba de rellotgeria", va afirmar.

Fonts municipals van assegurar ahir que no pretenien enderrocar res, sinó poder completar amb èxit les tasques de desratització, a les quals han de seguir les de desinsectació i desinfecció. Aquestes mesures es fan abans de completar la retirada de les piles d'escombraries pestilents escampades per les antigues instal·lacions del ministeri de Defensa, al cap de dos anys de ser habitades en unes condicions insalubres. L'objectiu de l'Ajuntament és finalitzar tots aquests treballs de neteja aquesta setmana. L'Ajuntament, la Generalitat i el govern central han dissenyat un pla conjunt de sanejament i d'atenció social dels afectats.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici