ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Les excavadores entren en una de les casernes ocupades - Jordi Corachàn
El Periódico 08/07/03


• Dos buldòzers tiren a terra 20 metres de mur i obren rases per desratitzar un túnel

És el principi del final. Ahir ho tenien clar fins i tot els més de 500 ocupants de les antigues casernes militars de Sant Andreu. Dues excavadores van tirar 20 metres de mur perimetral de la d'Artilleria i van efectuar diversos forats fins que van trobar el túnel subterrani que la uneix amb la de la Mestrança. La missió era perforar els patis perquè els tècnics de l'Agència de Salut Pública poguessin accedir a les galeries del subsòl.

L'entrada dels dos buldòzers, sense previ avís, va causar l'alarma entre els immigrants i okupes del recinte militar, de 90.000 metres quadrats. El cap de la brigada de Salut Pública, Víctor Peracho, va assegurar a aquest diari que en la fase de sanejament --desratització, desinsectació i neteja-- s'han topat amb la impossibilitat d'accedir a les galeries subter- rànies, de centenars de metres de llargada i 1,6 d'altura.

El responsable del sanejament va assegurar que van ser tapiades fa cinc anys pels últims militars que van ocupar el recinte.

 

 

Els rosegadors havien construït passadissos subterranis per accedir a la superfície i alimentar-se de les tones d'escombraries acumulades als patis. Peracho va subratllar que les excavadores --una de cullera i una altra anivelladora-- tenien com a únic objectiu facilitar l'accés als túnels.

En canvi, entre els ocupants hi ha la creença que els buldòzers es quedaran per a la segona fase: enderroc d'algunes naus. I la tercera: desallotjament i enderroc total.

PRESSIÓ POLICIAL
Des de fa uns dies, agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Urbana controlen els accessos i identifiquen els immigrants. Ahir van efectuar sis detencions de sense papers. "Volen que quedin quatre persones el dia de l'assalt final", va assegurar Enrique Mosquera, de Papers per a Tots, que s'oposa als plans de l'Administració.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici