ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Comença el procés de desinfecció i neteja de les casernes de Sant Andreu - L. Nicolás
AVUI 04/07/03


L'enderroc de les naus sense ocupar es farà la setmana vinent
Totes les famílies amb nens accepten un pla d'acolliment i abandonen les dependències


Tècnics de l'Ajuntament de Barcelona van iniciar ahir les tasques de desratització de les casernes de Sant Andreu després que entre dilluns i dimarts col·loquesin els esquers a les clavegueres al voltant de les antigues dependències militars on, des de fa més de dos anys, malviuen unes 600 persones.

El procés de neteja, que també preveu l'enderroc de les naus sense habitar, és fruit d'un conveni signat entre el consistori i el ministeri de Defensa que estableix que l'Ajuntament s'encarregarà de l'operatiu, que tindrà un cost aproximat de 30.000 euros, assumit pel ministeri, propietari de les instal·lacions. Abans de la retirada del gran volum de brossa acumulada, els tècnics procediran a la desratització, la desinsectació i desinfecció de les casernes.

Informació als ocupants
Assistents socials es van desplaçar ahir fins a les antigues dependències militars per informar els ocupants dels riscos que comporta aquest procés a causa dels productes tòxics que s'utilitzen. En el cas de les famílies amb menors, la majoria romaneses i búlgares, van acceptar l'acolliment provisional ofert pel consistori barceloní.

 

 

En total, i segons fonts municipals, unes 60 persones van abandonar ahir les casernes.

Un cop s'enllesteixi la desinfecció, a partir de la pròxima setmana s'iniciarà la retirada de les deixalles acumulades i es procedirà a l'enderroc de les zones deshabitades.

Metges del Món, una de les ONGs que atén els ocupants de les casernes, va queixar-se ahir que l'actuació municipal "arriba tard" i després que el consistori, juntament amb la Delegació del govern central i Creu Roja, els acusessin de crear alarmisme per presentar una denúncia davant del Síndic de Greuges sobre l'estat de salubritat de les instal·lacions, segons va explicar ahir Andreu Camps. Una denúncia que, un mes després, "ha aconseguit accelerar el procés de neteja".

Mentrestant, continuen les reunions de les administracions municipal, autonòmica i central amb entitats veïnals i ONGs per aconseguir un desenllaç pacífic a l'ocupació, que està en mans d'un jutjat de Barcelona.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici