ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

La desratització de les casernes alleuja Sant Andreu - Jordi Corachàn
El Periódico 04/07/03


BAIXA LA TENSIÓ A TORRAS I BAGES
• Els veïns veuen la neteja com el primer pas cap a la solució del conflicte


"La bola ha començat a rodar i ara ja no hi ha qui l'aturi". D'aquesta manera tan gràfica descrivia ahir un comerciant l'alegria que es viu a Sant Andreu pel començament dels treballs de sanejament de les dues antigues casernes militars del passeig de Torras i Bages, ocupades per unes 600 persones. L'entrada d'una brigada municipal de l'Agència de Salut Pública, acompanyada per tres patrulles de la Guàrdia Urbana, ha estat percebuda com "el començament del final" de les velles casernes de Sant Andreu. "Fa un any i mig que estàvem esperant aquest moment", va afegir un altre comerciant del carrer del Palomar. Per primera vegada en tot aquest període de temps, hi ha unanimitat al veïnat.

A Sant Andreu, els treballs de desratització són percebuts com l'antesala del xafarranxo de neteja general i enderrocament parcial dels recintes, previst per a la setmana que ve. Gairebé tothom creu que es troba en l'antesala de l'esfondrament total dels vetustos aquarteraments. A partir d'ahir, els residents d'aquella barriada van començar a creure's que en un temps no gaire llunyà s'hi construiran equipaments: un ambulatori, un casal d'avis i uns jardins.

FRE A LA DIVISIÓ
Ho creuen els de la Taula d'Entitats, composta per 30 associacions de Sant Andreu, i també els seus antagonistes, integrats en l'anomenada Plataforma Veïnal. "Amb aquesta acció, els radicalismes han quedat desmuntats", assenyalava un veí de la plaça de Mossèn Clapés, preocupat per la divisió que hi havia al barri.

 

 

Joan Mateu, de l'Eix Comercial, tampoc amagava la seva enorme satisfacció: "Per primera vegada, les tres administracions --ajuntament, Generalitat i Govern central-- van de la mà i en la mateixa direcció". I va afegir: "Per fi, s'han posat a treballar i ja no es donen la culpa els uns als altres".

I mentre a Sant Andreu l'alegria presidia les converses, a l'interior de les casernes s'hi vivia una certa confusió. "¿Ja vénen a enderrocar les casernes?", li va preguntar un jove magribí, que portava totes les seves coses a la mà, a Víctor Peracho, cap de la brigada de l'Agència de Salut Pública. Hi va haver alleujament per la resposta negativa.

Els tècnics de sanitat ambiental, que van elaborar els informes del 12 de maig i del 12 de juny en què s'alertava de la greu situació sanitària, tapaven ahir nius de rosegadors i col.locaven esquers d'alta seguretat en llocs estratègics dels 90.000 metres quadrats de les dues finques. És un tractament de xoc. Després vindrà la reposició del verí i, més tard, la desinfecció per polvorització amb un líquid que combat bacteris, fongs i virus. El procés durarà uns cinc o sis dies. Després, ja hi podran entrar les màquines. El pla de treball ja compta amb l'aprovació de la comissió municipal d'immigració.

Mentrestant, uns 50 romanesos i búlgars amb nens eren reallotjats en pensions.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici