ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
manifestos i
opinions

Casernes: la informació com s'enfoca i com arriba - Xavier Gómez
Fòrum STAP 29/03/03
Per a la gent de Catalunya que ha vist en els Tele Notícies de TV3
la informació que han donat de l'afer 'Casernes de Sant Andreu', li pot quedar una imatge de 'bons' i 'dolents'

Per a la gent de Catalunya que ha vist en els Tele Notícies de TV3 la informació que han donat de l'afer 'Casernes de Sant Andreu', li pot quedar una imatge de 'bons' i 'dolents' que, pel que sé, no s'ajusta al que està passant.
Veient els Tele Notícies pots arribar facílment a la conclusió de que TOTS els que habiten a les casernes són bones persones, maravelloses persones: els 'bons'. I que els veïns de Sant Andreu som TOTS una colla d'intransigents i xenòfobs: els 'dolents'.

I és ben cert que moltes, potser la majoria, de persones que okupen les casernes són immigrants amb ganes de sortir de la misèria amb treball i esforç, o okupes 'classics', amb activitats culturals i idiologia alternativa. Però també és cert que n'hi ha uns quants que atraquen veïns i botigues i que tenen atemorit el Barri de Tramuntana de Sant Andreu de Palomar.

També és clar que entre els veïns n'hi ha que tiren pel dret, es deixen portar per la xenofòbia i, sobretot el dia de la primera manifestació, cauen en el parany de les provocacions que alguns dels 'okupes' poden fer.

 

El que és lamentable, al marge de la manera de presentar els fets per TV3, és la manca d'unitat dels veïns afectats. Plataforma Veïnal-Gent del Barri-Associació de Veïns Tramuntana/Nord, no han sigut capaços de moment de polir petites diferències d'enfoc i de plantejar solucions al problema que siguin raonables, humanitàries i unitàries. Tufa a personalismes intransigents, ja t'ho diré.
L'inhibició aparent de l'Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar tampoc ajuda.

Al Barri de Tramuntana hi ha por, malestar i es pot anar solidificant la crispació. Tant per part dels veïns, com dels 'okupes'. I presentar la situació com ho ha fet TV3, pot empitjorar-ho. No saber fer l'esforç de plantejar unitàriament el problema i les demandes de solució, també.

Tan de bo s'imposi el seny.


difondrem en aquesta web totes les Opinions que ens arribin al Fòrum o per correu-e
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici