ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
dels Residents de les Casernes de STAP
RÈPLICA DELS HABITANTS DE LES CASERNES DE SANT ANDREU
A L'INFORME SOBRE L'EVOLUCIÓ DEL PLA D'ACTUACIÓ
PER AL SANEJAMENT DE LES CASERNES DE SANT ANDREU
I LA LÍNIA D'ACTUACIÓ SOCIAL AMB ELS SEUS OCUPANTS
DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA

Davant les escandaloses acusacions aparegudes a l'esmentat informe i publicades per alguns mitjans de comunicació, els habitants de les casernes de Sant Andreu volem expressar el nostre rebuig a aquesta manipulació de la realitat:

D'entrada es fa una divisió interessada dels que vivim aquí, entre "immigrants de l'Est", "okupes" i un "grup heterogeni", acusant als primers de suposades activitats il·lícites, als segons de suposades pressions sobre la resta d'habitants i als tercers d'un suposat "deteriorament associat al consum d'alcohol i estupafaents".
Els habitants de les casernes de Sant Andreu som, abans que res, persones, persones provinents d'arreu del món (marroquins, algerians, russos, ukrainesos, xilens, ghanesos, gambians, dominicans, senegalesos, armenis...), persones que procurem establir-nos en un nou país, que busquem feina i que treballem (recollint paper, recollint xatarra, en supermercats, de venedors ambulants...), que anem a classes de català i castellà i que desitgem, més que ningú, poder trobar un espai digne on viure i conviure.
Criminalitzar-nos en el citat informe per preparar el terreny per quan la ciutadania hagi de veure a les noticies com, altra vegada, la policia se'ns endú a la força, és una actuació pròpia de polítiques com les que promou el Partit Popular; però vostés són un tripartit de suposades esquerres (PSC-ERC-ICV); com poden parlar, si no és faltant a la veritat, d'activitats il·licites quan la policia nacional porta mesos i mesos a les portes de les casernes vigilant-nos, detenint-nos i deportant-nos?
Com poden associar a tot un col·lectiu de persones a les drogues i a l'alcohol, si no és per desprestigiar-lo intencionadament davant l'opinió pública?

Un govern de dretes faria seva la frase referida al "grup heterogeni" on es diu que "no permet una actuació social sense internament forçat previ"; però on s'es vist aquest desvergonyiment, aquest feixisme, aquest nazisme? Què vol dir internament forçat previ? Tots a la presó, tancats, aillats, castigats, humiliats; perquè? Per demanar un sostre. Pensa dir alguna cosa algun dels partits del govern municipal?

En aquest informe acusen als "col·lectius okupes" i a l'entitat Papers per tothom d'exercir pressió sobre la resta d'habitants i d'haver "incrementat aquesta coacció fortament durant la primera quinzena de novembre, donat que diàriament inspeccionen cada un dels espais ocupats i transmeten falses expectatives sobre les possibilitats de continuar ocupant les casernes".
Primer cal dir que les úniques pressions que rebem els habitants de les casernes de Sant Andreu provenen, des de fa ja molts mesos, de l'assetjament policial, de les màquines excavadores que enderroquen les nostres cases, de la por a ser expulsats en qualsevol moment, de l'absència absoluta de qualsevol resposta a les nostres demandes, de la manca de mínimes condiciones higièniques i d'habitabilitat que hi ha sota els nostres sostres.
Vostés esmenten només a un dels col·lectius i a una de les entitats que ens han donat suport tot aquest temps, i obliden (intencionadament?) tota la resta que també han estat al nostre costat, des d'associacions de veïns i veïnes de Barcelona, fins a col·lectius i entitats de la més diversa procedència que han anat signant els diversos comunicats que hem tramès a l'opinió pública.

Parlen també d'un augment de la seva presència al llarg del dia a les casernes, especialment la primera quinzena de novembre: tots i totes les persones que pertanyen o no a entitats i col·lectius i que ens han acompanyat aquests dies venien a fer una tasca concreta: evitar que les màquines excavadores enderroquessin vivendes on hi vivia gent que en aquells moments era fora de casa i que no podia salvaguardar el seu sostre; totes aquestes persones no s'han dedicat a "inspeccionar" res, simplement s'han situat davant les màquines i han aconseguit aturar més d'un i més de dos enderrocaments de cases habitades, o han pogut aturar als operaris que amb immensos martells entraven a les vivendes per tirar-ne les parets i fer-hi impossible viure-hi.
Totes aquestes persones són les mateixes que dia rere dia han compartit amb nosaltres tristeses i alegries, partits de futbol i menjars populars, manifestacions al carrer i assamblees, que han lluitat perquè el nostre crit se sentís més enllà de les casernes, que han fet cues a les 5 del matí a la Verneda per poder visitar als companys detinguts, portar-los roba o papers o simplement per animar-los.
Cap d'aquestes persones mai no no ha transmès falses expectatives, sempre se'ns ha informat de la realitat existent (per dolenta que fos) i nosaltres som els que hem decidit a tothora que és el que volíem fer o quines movilitzaciones calia portar a terme.
Per què encara que vostès no se n'adonin, els que vivim aquí som persones pensants, amb capacitat decisòria pròpia, i no necessitem ni deixem que ningú prengui decisions en nom nostre sense haver-ne parlat prèviament.

Finalment, en aquest informe, l'Ajuntament admet que s'han derruit cases habitades després d'"haver reallotjat a les persones que hi vivien en dispositius socials o en d'altres parts de les casernes"; fals, novament. Efectivament s'han tirat a terra cases habitades, però les persones que hi vivien o han hagut de sortir-ne corrents o estaven fora en aquells moments. VERGONYÓS. Un Ajuntament acceptant que ha tirat a terra cases habitades: repetim, cap dels partits que el governa no pensa dir res?

Per acabar, l'Ajuntament diu que es portarà a terme un desallotjament per la força. Altra vegada la línia dura de partits dretans i feixistes.
Molt bé, ens desallotjareu, a molts ens enviareu a la gàbia, a d'altres ens tornareu als països dels qual vam eixir, però heu de tenir una cosa clara: nosaltres ja som aquí, som ciutadans d'aquesta ciutat, caminem pels mateixos carrers, treballem a les mateixes tendes, comprem als mateixos supermercats, convivim als mateixos barris, parlem amb els mateixos veïns i veïnes, participem de les mateixes activitats i els nostres fills i filles van a les mateixes escoles.
Tots som ja ciutadans de la mateixa ciutat.
Ara, si voleu, veniu amb la força i treieu-nos, però aquí o allà, si no hi ha solucions, seguirem buscant un espai on viure.

Si aquest informe ha estat la seva resposta a la carta oberta que els vam enviar el 25 de novembre, on demanavem un reallotjament digne per a totes les persones que vivim a les casernes pels mesos de desembre a març, queda clara quina és la seva política; queda clara també per a la resta de barcelonins i barcelonines.

Atentament,

Els habitants de les casernes de Sant Andreu
26/11/2003


difondrem en aquesta web tots els Manifestos que ens arribin o a que poguem accedir
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici