ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
2 de la Plataforma Veïnal i del grup Gent del Barri
ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP

Els veïns i veïnes del Barri de Tramuntana de Sant Andreu de Palomar integrats sota la Plataforma Casernes no, equipaments ja! i Gent del Barri exposen:

Que la situació originada al Barri de Tramuntana de Sant Andreu per la ocupació, per part de centenars de persones, de les velles casernes militars del passeig de Torras i Bages ha arribat a uns extrems insostenibles, que suposen una amenaça per a la convivència al Barri.

D'una banda, la presència d'un nombre tan gran de persones a unes instal·lacions que no estan dotades de cap infraestructura ha tingut com a conseqüència un deteriorament intolerable de les condicions higièniques de la zona: muntanyes de brossa a l'interior --i sovint a l'exterior-- del recinte, males olors, aigües residuals buidades directament al carrer, etc. Aquests fets suposen una molèstia per a tothom, però de forma especial per als veïns que viuen a tocar de les casernes, el dret dels quals a unes condicions de vida digna es veu violat.

De l'altra, la inseguretat ciutadana al Barri s'ha multiplicat sense que les forces de l'ordre puguin fer-hi res: els atracaments i furts als comerços i vehicles de la zona són un fet quotidià; les baralles entre els ocupants de les casernes sovintegen i s'han donat també agressions a alguns dels nostres veïns. Les casernes són, a més a més del lloc de refugi de gent necessitada, una mena de casal de la delinqüència barcelonina.

Per tot això, considerem que la present situació és absolutament insostenible, ja que no es justifica ni des del punt de vista humanitari --les condicions en que viuen els residents a les casernes són infrahumanes-- ni del dret a la seguretat i tranquil·litat dels veïns de la zona, i demanem:

Un acord ràpid de les Institucions implicades al problema que ha de permetre l'enderrocament immediat de les casernes i la construcció al seu emplaçament d'equipaments pel Barri.
Òbviament, això ha de ser acompanyat del reallotjament a centres d'acollida, dotats de les infraestructures necessàries, dels actuals ocupants de les casernes, amb en benentès de que aquelles persones implicades en la comissió de qualsevol delicte han de veure com recau sobre elles el pes de la Llei: rebutgem absolutament qualsevol manifestació de caire racista, només demanem que s'ajudi a qui ho necessita i que qui la faci, sigui qui sigui, la pagui.

Fins a obtenir un compromís de les Institucions en aquest sentit, continuarem mobilitzant-nos, exercint sense complexos els nostres drets democràtics.


CASERNES NO, EQUIPAMENTS SÍ
SOLIDARITAT I HUMANITAT SÍ, JUSTÍCIA TAMBÉ

santandreu@wanadooadsl.net

difondrem en aquesta web tots els Manifestos que ens arribin o a que poguem accedir
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici