ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
2 de l'Associació de Veïns 'del Nord' (Barri de Tramuntana) *

Culpables?L'Associació de Veïns de Sant Andreu Nord --Barri de Tramuntana**-- no és la culpable de que les Casernes de Torras i Bages s'hagin omplert d'immugrants i persones sense llar. El culpable és el "Ministerio de Defensa", per haver deixat durant més de quatre anys els seus edificis buits i abandonats, esperant a que pugés el preu del terreny per a poder vendre'l més car als especuladors immobiliaris.

Culpables són, també, les Administracions competents, per no haver obert en tota Catalunya ni un sol centre d'acollida per a immigrants, com n'hi ha a altres parts de l'Estat, ni assumir les seves obligacions en matèria d'immigració.

L'Associació de Veïns de Sant Andreu Nord --Barri de Tramuntana**-- no ha deixat, ni per un sol moment, de reivindicar les casernes per el "barri", reclamant en front de totes les Administracions que els seus terrenys siguin destinats a equipaments, com ara llars d'infants, centres d'atenció mèdica, casals d'avis, casals de joves, etc. i que això es faci el més ràpid possible.

L'Associació de Veïns de Sant Andreu Nord --Barri de Tramuntana**-- ha reclamat també, en tot moment, una major vigilància policial al "barri" i no només per la major delinqüència que pogueren provocar les casernes, sinó també per la que genera l'aglomeració de gent a "La Maquinista".

L'Associació de Veïns de Sant Andreu Nord --Barri de Tramuntana**-- no a desviat ni un sol duro dels pressupostos de l'Associació vers les persones que viuen a les casernes i que han demostrat mereixer la nostra ajuda (immigrants treballadors i NO ALTRES). Tots els donatius de roba o menjar han estat fets, a títol personal, per decenes de persones de bona voluntat, i a les que d'aquí estant els hi agraïm.

Ni l'Associació de Veïns, ni cap plataforma veïnal, pot fer res per accelerar ni endarrerir el desnonament de les casernes, per moltes manifestacions que es convoquin. L'ordre judicial de desnonament només pot dictar-la el jutge front el que s'ha presentat la demanda, i si volem que la Justícia sigui més ràpida el que tenim de demanar és, al "Gobierno" i a la Generalitat, que doti de més mitjans els Jutjats.

L'Associació de Veïns porta mesos reclamant a les administracions una solució definitiva pel problema, no demanem el simple desnonament sinó que exigim saber quines mesures reals es prendran tant per a evitar que no tornis a ésser ocupades les casernes com per a prevenir que les persones desnonades no pernòctin els nostres portals i cap 'plataforma' d'exaltats ha refregar-nos res per la cara. Qui de veritat es preocupi del "barri", que vingui a l'Associació, s'informi dels veritables problemes a que ens enfrontem i ens ajudi a resoldre'ls.

L'Associació de Veïns, com a veïns i veïnes del "barri" que som, compartim les preocpacions de la resta del "barri" i dediquem moltes hores del nostre temps de lleure, sense cobrar per això, per buscar-lis solució. Però el que no farem, ni ara ni mai, es participar en un brot de violència racista com els de El Ejido o Can Anglada.

passeig Torras i Bages, 101 · tel/fax 932 740 334
* traduït de l'espanyol al català per la WEB STAP ** precisió del nom per la WEB STAP

difondrem en aquesta web tots els Manifestos que ens arribin o a que poguem accedir
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici