ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
de Joaquim Soler Guillem
PROPOSO UN PACTE A TOTHOM PER LA JUSTICIA SOCIAL,
PER TROBAR SOLUCIONS I PER LA DIGNIDAD
HUMANA AL BARRI DE SANT ANDREU-TRAMUNTANA
Joaquim Soler Guillem

Comunicat Conjunt de les Associacions de comerciants Mossèn Clapés, Sant Andreu Nord, Sant Andreu Centre i Carrer Gran de Sant Andreu
Amb el suport de L'Eix Comercial de Sant Andreu i les Associacions Boulevard Fabra, Trinitat Vella i Sagrera Activa.
i l'Associació de Veïns de Sant Andreu Nord, Plataforma Veïnal i "Gent del Barri"


Les Associacions i persones abans esmentades i directament afectades pels greus problemes que s'estan produint, que deterioren la seguretat dels nostres carrers i, a la vegada, suposa la marginació de col·lectius de persones que res tenen a veure amb actes incívics i delictius, i en conseqüència, posen en perill permanent la bona convivència a Sant Andreu, volem informar sobre la realitat de la situació, i sobre les solucions plantejades en les demandes que hem fet a les diferents Administracions públiques.

LA REALITAT
Les casernes estan ocupades i l'augment constant del nombre d'ocupants està produint una progressiva i ràpida degradació de les pròpies casernes i del seu entorn immediat (i no tan immediat), en el que la inseguretat i la violació dels drets humans de masses persones, ha deixat de ser una sensació per passar a ser una realitat quotidiana. Tothom veu clar que l'única solució és el desallotjament, però el cert és que aquest no es pot produir més que per orde judicial.
Ni el propietari de les casernes (el Ministeri de Defensa) ni molt menys els que no ho són (l'Ajuntament, la generalitat...) poden fer cap actuació sense autorització d'un jutge, encara que, poden "aliviar" la situació i molt!

El Ministeri de Defensa (després de intentar-ho per la via penal), sembla que obre ara un nou procés per la via civil en el que demana que s'autoritzi el desallotjament immediat.

L'ÚNICA SOLUCIÓ
1. El desallotjament de les casernes i realllotjament dels immigrants en centres d'acollida.
2. La demolició immediata després del desallotjament.
3. La compra dels terrenys per part de l'Ajuntament i constructores privades per tal de realitzar equipaments i vivendes socials (50%) i de preu lliure (50%).

LES NOSTRES DEMANDES
A L'administració de l'Estat:
1. La presentació, per via de màxima urgència, de la petició judicial de desallotjament dels ocupants de les casernes.
2. L'enderrocament de les casernes de forma immediata posterior al desallotjament.
3. La venda de terrenys a l'Ajuntament i constructores privades.
4. El manteniment d'una presència activa de policia en la zona mentre no es produeixi el desallotjament.
5. La dotació d'aigua corrent, llum i lavabos mòbils així com, la neteja immediata de les casernes per garantir la higiene dins les mateixes, la manca de la qual, han de patir veïns i comerciants colindants i tanmateix, ocupants.

Al Regidor Del Districte
1. Que segueixi fent de pont entre les administracions i que segueixi acollint i fent seves les propostes dels ciutadans i dels ocupants ja que també són ciutadans amb drets.
2. L'actuació efectiva dels serveis socials dins de les casernes com a mesura de control i contenció de la situació.

A la Generalitat de Catalunya
1. Que col·labori amb totes les seves possibilitats amb totes les iniciatives que es vagin prenent, especialment en les seves competències en l'àmbit de Benestar social i per tant, concreti un ampli operatiu humanitari de reallotjament d'immigrants el més urgent possible.Les Associacions de comerciants i veïnals prenem el compromís de seguir informant a tothom, de forma continuada, sobre l'evolució d'aquest complex problema i de les seves solucions, que han de ser justes i dignes per tothom.
Espero que tothom comprengui l'esperit d'aquesta acció personal
i demano disculpes a les persones i/o entitat que es puguin sentir ofeses per fer ús de les seves paraules,
inclosa la meva, A.V.V de Sant andreu-Tramuntana (Zona Nord)

difondrem en aquesta web tots els Manifestos que ens arribin o a que poguem accedir
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici