ubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAPubicació de STAPWEB STAP - Pàgina IniciSTAP Superfície ComercialMenjar i Beure a STAPLa Salut a STAPles Comunicacions a STAPLa Història de STAPLes Entitats de STAPLa Cultura i l'Esport a STAPels Andreuencsper què la WEB STAP
1 de l'Associació de Veïns 'del Nord' (Barri de Tramuntana) *
Per a una solució digna i definitiva


Els veïns i veïnes de la Zona Nord --Barri de Tramuntana**-- de Sant Andreu de Palomar, volem fer pública la nostra inquietud i preocupació per la situació en que es troben les antigues casernes militars ubicades al Passeig Torras i Bages, des del seu abandó i posterior ocupació irregular per part de centenars d'immigrants i altres persones sense llar.

Per una banda, el barri ha constatat un detectable increment del nivell d'inseguretat ciutadana, traduït en el major nombre de furts i fins i tot robatoris amb intimidació, i reconegut per les màximes autoritats policials en el barri --el Sr. Fidalgo, Comissari de Policia dels Districtes Sant Andreu i Nou Barris-- a qui se li va demanar una major presència policial en el barri i intervencions, en el cas de que se sàpiga que hi ha persones implicades en algun delicte.

I per altra, ens veiem obligats a presenciar una realitat d'extrema pobresa i sofriment humà que cap Administració Pública o ONG ha volgut atendre ni prevenir i que alguns i algunes de nosaltres, a títol personal, hem intentat d'alleujar amb la nostra solidaritat.
EXIGIM, per tant, una SOLUCIÓ DEFINITIVA tant al problema de la inseguretat ciutadana com al de la situació humanitària de les persones que en l'actualitat ocupen les casernes i que haurà de passar necessàriament per el reallotjament de les mateixes en un centre d'acollida, o similar, en el moment que es produeixi el desnonament judicial que sabem que haurà de produir-se.

I, per descomptat, la nostra principal reivindicació és la construcció dels equipaments públics que aquest barri no disposa i que tan necessaris són: Centre de Salut, Residència per a Persones Majors, Llars d'Infants, Casals de Joves i Ancians/es, etc. De fet la 'part nord' de les casernes militars, ja des del Pla de 1996, està destinada a equipaments. Exigim que a la major brevetat possible es construeixin els mateixos i que les Administracions públiques ens donin un calendari precís de les actuacions urbanístiques que es portaran a termini a les casernes.

Finalment, avisar a tots els veïns/nes que, vist el fracàs de les nombroses gestions, reunions i accions realitzades en front de la Delegada del Gobierno a Catalunya (Sra. Valdecasas) per a la solució raonable del problema, necessitarem la MOVILITZACIÓ VEÏNAL, sempre d'acord amb la legalitat vigent i amb els Drets Humans i culturals dels immigrants, per a solucionar el problema que tots i totes estem suportant.
passeig Torras i Bages, 101 · tel/fax 932 740 334
* traduït de l'espanyol al català per la WEB STAP ** precisió del nom per la WEB STAP

difondrem en aquesta web tots els Manifestos que ens arribin o a que poguem accedir
sempre que no postulin per accions o postures xenòfobes, racistes, violentes o feixistes

webstap@sant-andreu.com
Fòrum STAP
WEB STAP pàgina d'inici