Patinada a la Plaça de Can Fabra exigint la immediata construcció d'un SkatePark a Sant Andreu
 
L'Acte, promogut per la C.U.P. de StAP, ha comptat amb l'assistència de més de 50 patinadors andreuencs i de la campiona de Catalunya d'skate Silvia Serret. La concentració/patinada s'ha desenvolupat durant dues hores en las quals la cinquantena de patinadors assistents han realitzat multitud d'acrobàcies davant l'expectació de nombrosos veïns i veïnes de Sant Andreu.

Es fa imprescindible l'habilitació d'un espai per a la pràctica del Skateboarding (o monopatí) incloent altres disciplines com patinatge o bicicleta acrobàtica. Des de fa més d'una dècada els aficionats al skate han anat augmentant considerablement, actualment Sant Andreu no té cap espai habilitat per al desenvolupament d'aquests esports, que s'han fet un lloc a la plaça de Can Fabra i altres indrets que no reuneixen les condicions requerides.

Els governs municipals de l'Ajuntament de Barcelona mitjançant l'ordenança de mesures per fomentar i garantir la convivència a l'espai públic, més coneguda com ordenança del civisme, que va entrar en vigor el 25 de Gener de 2006, ha sancionat la pràctica al carrer del skateboarding, castigant-lo amb multes que poden arribar fins a 1500 euros. Les diferents disciplines esportives han de ser promogudes a Sant Andreu, inclosa la pràctica del patinatge, un model d'oci no consumista, gratuït i saludable molt arrelat i, per tant, considerem d'especial urgència habilitar un espai per a poder practicar aquest esport facilitant la convivència entre patinadors i veïns i garantint les mesures de seguretat necessàries.

 
  Per superar l'actual situació és necessari la reserva d'un espai a les cobertures de la via del TGV per a construir l'equipament d'acord amb els criteris tècnics del cololectiu de patinadors de Sant Andreu, així mateix, donat el retard previsible a les citades obres s'hauria d'habilitar de manera provisional un espai per al desenvolupament de l'skate a la cantonada del carrer Segre amb carrer Sant Adrià.

 

vídeo de Festa Major 2010 : Competició d'Skate
vídeo de la Patinada per l'SkatePark a StAP l'11/05/11
imatges de la Festa Major 2011 : Competició d'Skate
Accions Andreuenques
per què la WEB STAPels AndreuencsLa Cultura i l'Esport a STAPLes Entitats de STAPLa Història de STAPles Comunicacions a STAPLa Salut a STAPMenjar i Beure a STAPSTAP Superfície ComercialWEB STAP - Pàgina Iniciubicació de STAP
webstap@sant-andreu.com
Tornar